Punktów słodkich brak, są za to kwaśne
2 lutego 2012, 12:55Wiele badań poświęcono oglądaniu przez ludzi witryn internetowych czy książek, jednak kwestia skanowania wzrokiem menu to empiryczna tabula rasa. Restauratorzy zwykli zakładać istnienie tzw. słodkiego punktu tuż nad połową prawej strony karty dań, na który ludzie patrzą ponoć dłużej i częściej. Okazuje się jednak, że klienci pochodzą do menu jak do książki - sekwencyjnie.
Znaleziono cenne anglosaskie artefakty z VI wieku
13 stycznia 2017, 06:00Podczas prac archeologicznych w Cambridge w miejscu przyszłej budowy osiedla mieszkaniowego odkryto rzadkie anglosaskie ozdoby i skarby należące do arystokracji z VI wieku po Chrystusie. Wśród znalezionych przedmiotów znajdują się cenne precjoza jak wysokiej klasy brosze, wielokolorowe szklane i bursztynowe paciorki, pierścienie i szpile do włosów
« poprzednia strona następna strona » … 4 5 6 7 8 9 10